Indara

In Indara zijn we betrokken bij diverse activiteiten. Er is met hulp van het Jianderfonds een school opgericht voor kinderen uit arme gezinnen. Vlakbij de school is een boarding gebouwd.

School

Het principe van de school is dat iedereen er les moet kunnen volgen: arm en rijk. De rijkere gezinnen betalen meer schoolgeld, waardoor ook de kinderen uit arme gezinnen naar school kunnen. Zij betalen minder schoolgeld. De school is erg succesvol en telt inmiddels ruim 1100 leerlingen.

Boarding

Vanwege de grote afstanden tot goede scholen, is het niet voor iedereen weggelegd om onderwijs te volgen. Zeker niet voor de kinderen uit arme gezinnen. Vlakbij de school is daarom een boarding gebouwd. Het Jianderfonds betaalt de lopende kosten van deze boarding (zoals eten en drinken). Er verblijven ongeveer 45 jongens.

Arme boeren

In de omgeving van Indara wonen veel arme boeren. Om hun opbrengsten te kunnen vergroten, heeft het Jianderfonds in het najaar van 2012 een tractor aangeschaft. Zo’n 35 boeren maken nu gebruik van deze tractor, inclusief chauffeur, die zij huren tegen een kleine vergoeding. Een deel van de opbrengst van de Arctic Challenge Tour, die begin 2012 gereden is door Luc Nederlof en Gerben Peet, is besteed aan deze tractor.

indara

Taal