Bangalore, steengroeve

Rondom Bangalore zijn veel steengroeves te vinden. De mensen, jong en oud, werken er onder de meest erbarmelijke omstandigheden. In de brandende zon hakken zij stenen in kleine stukjes. Zelfs de kleinste kinderen helpen mee. De families wonen in kleine zelfgemaakte hutjes op de stoffige steengroeve.

Het Jianderfonds heeft ervoor gezorgd dat er een kinderdagopvang is gekomen (Ashraya Deep), vlakbij de steengroeves. De opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. De kinderen spelen, zingen liedjes en leren een beetje Engels Ook wordt vanuit dit pand medische verzorging verleend. Een speciaal aangeschaft busje haalt de kinderen's ochtends op en brengt de kinderen 's avonds weer terug naar huis. Ook patiƫnten worden hiermee vervoerd.

Kinderen van 6-14 jaar kunnen terecht in Planet Hope. Dit is een tehuis waar de kinderen dag en nacht verblijven. De ouders bezoeken de kinderen ieder weekend. Deze kinderen gaan naar school, waardoor zij kans hebben op een betere toekomst dan hun ouders.p>

Het Jianderfonds financiert de vaste kosten van Ashraya Deep en Planet Hope, zoals personeelskosten, eten en onderhoud aan het gebouw.

bangalore-stone-quarry

Taal